Datorită virusului COVID-19 care a îmbolnăvit toată lumea, vânzările de telefoane mobile au scăzut cu aproape 40% pentru că majoritatea producătorilor au ales sănătatea și și-au închis fabricile și au lăsat oamenii acasă.

Incertitudinea face că perioada următoare pe care o vom traversa să se răsfrângă asupra cheltuielilor dar și a achizițiilor de bunuri personale. Pentru că economia mondială este în prag de colaps, oamenii aleg să își păstreze banii în economii, aur sau să investească (aici vorbim doar de bogați).

Despite tentative signs of recovery in China, we expect global smartphone shipments overall to remain weak throughout March, 2020. The coronavirus scare has spread to Europe, North America and elsewhere, and hundreds of millions of affluent consumers are in lockdown, unable or unwilling to shop for new devices. The smartphone industry will have to work harder than ever to lift sales in the coming weeks, such as online flash sales or generous discounts on bundling with hot products like smartwatches.

– Yiwen Wu, senior analyst from Strategy Analytics

Într-un interviu ieri la Antena3, Ursu a vorbit cu o tipă din China care spunea că după ce s-a stopat răspândirea lui COVID-19, aproape 80% din fabrici și firme și-au reluat activitatea însă cu măsuri dure de securitate și igienă.

Chiar dacă China își revine, Europa nu va fi așa de rapid „refăcută” iar Q2 și Q3 pentru toate companiile vor avea de suferit, adică vor fi pe minus. Poate în Q4 să vedem o revenire sau o usoară creștere.

Până atunci, vă doresc sănătate și #ieșițacasă


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu