Protecția Consumatorilor din Washington a descoperit modalitatea prin care Starbucks a făcut profit de 900 milioane dolari prin manipularea banilor din aplicația sa.

900 milioane dolari profit pentru Starbucks privind manipularea plăților din aplicație

Consumer Reports a susținut că Starbucks a proiectat aplicația sa în așa fel încât să facă mai dificilă utilizarea întregului sold al cardurilor-cadou și al creditului acumulat în aplicație. De exemplu, aplicația ar putea împărți automat plata pentru o comandă în mai multe tranzacții mai mici, ceea ce ar putea duce la pierderea soldului rămas.

Organizația a efectuat un studiu care a arătat că, în medie, clienții Starbucks care au folosit aplicația au lăsat 30 de cenți necheltuiți pe fiecare tranzacție. Pe baza acestui calcul, Consumer Reports a estimat că Starbucks a câștigat 900 de milioane de dolari în venituri suplimentare în ultimii cinci ani.

Starbucks a respins acuzațiile, spunând că aplicația sa este concepută pentru a fi ușor de utilizat și că oferă clienților o serie de opțiuni pentru a-și utiliza soldul. Compania a declarat că va lua măsuri pentru a îmbunătăți transparența aplicației și pentru a ajuta clienții să-și folosească soldul rămas.

Această controversă este doar una dintre multele probleme cu care Starbucks se confruntă în prezent. Compania a fost criticată și pentru practicile sale de angajare, precum și pentru impactul său asupra mediului.

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu