50 milioane de conturi Facebook (oficial) au fost au ajuns pe mâna hackerilor iar alte 40 milioane (neoficial) sunt tot pe mâna lor. Facebook a recunoscut că datorită funcției „View As” token-urile au fost furate iar hackerii se puteau loga folosindu-le.

foto: thehackernews.com

Este posibil ca date personale să fi ajuns deja în posesia lor, însă, eu cred că ei căutau carduri online cu ajutorul cărora să poată retrage/frauda/clona. Aveți grijă ce date introduceți în sistemul lor.

Pe începutul lunii trecute vă spuneam că Facebook a trimis o notificare prin care toate protocoalele lor și API-urile vor trece pe HTTPS din 6 octombrie, venind probabil după aceasta tentativă descoperită abia acum.

Funcția View As îți oferea posibilitatea să vezi contul tău din exterior ca și când acea persoană nu este prieten cu tine. Toate setările de confidențialitate pot fi modificate din interiorul contului. Această funcție nu mai este disponibilă fiind scoasă de Facebook.

Dacă la logare vi s-a cerut să vă autentificați din nou sau să vă resetați parola, trebuie să știți căci contul vostru face parte din acele 90 milioane de conturi furate. Schimbați-vă parolele, dacă aveți card înregistrat în sistem, mergeți la bancă și schimbați-l pentru liniștea voastră, dacă nu, stați liniștiți că „totul e ok”.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu