Încă sub “tratament” noul iOS 8, se pare că aduce tot felul de îmbunătățiri “under the hood” cu ajutorul cărora să putem face utilizarea mai plăcută dar și mai facilă, în aplicații, în notificări, felul cum interacționăm cu ele.

Deși Apple s-a focusat în mare pe HealthKit și HomeKit, iată că sunt extrem de multe schimbări pe care cei din Cupertino ni le-au pregătit însă ne lasă pe noi să le descoperim. Cu siguranță până la lansarea s-a în august, vom afla toate lucrurile posibile de la cei care doresc să și-l instaleze pe propriile device-uri.

Putem apela folosind Wifi

De mult timp s-a pus în discuție o posibilă conectivitate în efectuarea apelurilor folosind o rețea Wifi, însă până acum puteam utiliza aplicații terțe în genul Viber. Această opțiune va ține în totalitate de operatorul de telefonie mobilă pe care îl folosești, momentan singurul operator este T-Mobile, care este prezent și în România și cine știe.

Apel în așteptare prin FaceTime

Dacă folosești FaceTime, din iOS 8 ai posibilitatea de a primi apeluri chiar și când ești într-o convorbire, având astfel opțiunea de a răspunde sau a respinge apelul. Oare putem face conferință? Cred că în iOS 9 vom putea.

Aplicația care folosește bateria

O altă opțiune interesantă este afișarea în procente a celor mai utilizate aplicații care folosesc bateria și cât au consumat din ea. Pentru info puteți vedea aici.

Notificări viitoare

iOS 8 va include posibilitatea de a primi notificări referitoare la viitoarele întâlniri sau destinații, aproximând distanța sau timpul rămas până când se va întâmpla. Probabilitatea utilizării sale cu Siri este tot mai mare, pentru că este mai ușor să o întrebi “Cât mai este până la Super Bowl?” Sună interesant.

Aplicații ajutătoare

Sunt două posibilități: fie Apple va introduce o aplicație cu ajutorul căreia să putem afla toate informațiile despre iOS și iPhone, sau cum se folosește un dispozitiv, fie oferă acces aplicațiilor terțe (gen calculator, conversii, curs valutar, etc) pentru integrarea cu Siri.

Control separat pentru Focus și Exposure

Fotografii care folosesc un iPhone pentru a face fotografii, au ales de mult timp o aplicație dedicată setărilor manuale când vine vorba de Focus sau Exposure tocmai pentru a surprinde cea mai perfectă fotografie. Aplicația Camera din iOS nu putea face acest lucrur având decât un simplu focus. Lucrurile s-au schimbat în iOS 8, astfel controlul celor două funcții vine separat și orice le poate utiliza.

Căutare folosind DuckDuckGo

Într-un startup mai mulți băieți au reușit să conceapă un mod de căutare care nu își targetează sau incomodează utilizatorii pentru advertising. Se pare că aceștia sunt un fel de Anti-Google, astfel Apple decide să îi introducă în funcția de căutare din iOS 8.

Tastatura Braille pentru nevăzători

În sfârșit, iOS 8 va include o tastatură Braille cu “direct six dot input.” Încă nu se știe cum va funcționa acest tip de tastatură, dar cel puțin știm că Apple se va adresa către cei nevăzători, având un impact enorm asupra modului lor de viață și felul cum vor interacționa cu cei din jurul lor.

Pe măsură ce voi afla și alte detalii, am să le împărtășesc cu voi. Mulțumesc. Dacă ți-a plăcut nu uită să le spui și prietenilor tăi, folosind butoanele de share de mai jos.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu