8 Master Apple Developers…

by on Aug 20, 2013, 18:08
0 437

… și toate sunt femei

Povestea de succes din spatele fiecărui dezvoltator ascunde multe lucruri bune, rele, grele pe care le-au făcut sau le-au trecut cu brio pentru a ajunge aici. Mai jos o să vă detaliez cele 8 persoane care au făcut carieră dezvoltând aplicații pentru iOS și nu numai. Sunt mulți developeri buni sau foarte buni, care sunt încă necunoscuți pentru că așa au ales ei, însă fetele de mai jos au ales opusul.

1. Lisa Bettanylisa bettany

Ea a devenit cunoscută după ce a lansat aplicația Camera+ pentru iOS care cu ajutorul celor de la TapTapTap Studios, au reușit să o aducă astăzi pe un loc fruntaș. O folosesc zilnic și o recomand tuturor cu mare căldură. Pe lângă Camera+, Lisa deține și un portofoliu imes de poze efectuate cu iPhone-ul în jurul lumii, dar și cu aparatul său de fotografiat super-extra profesional. Proiectul actual este o carte în care va scrie și va ilustra pozele făcute cu iPhone-ul în toată lumea.

2. Amanda Wixted

Amanda Wixted

Cu siguranță ai jucat cel puțin un joc dezvoltat de Amanda, pentru că ea a fost liderul de dezvoltare al Zynga, fiind primul inginer mobil pentru FarmVille, Live Poker, Mafia Wars și altele.

În 2011 Amanda a plecat de la Zynga și și-a deschis propria firmă pentru dezvoltarea de aplicații pe iOS.

3. Carla White

Carla White

Carla a ajuns să își dezvolte propriile aplicații pentru că ceea ce căuta ea, sau dorea, nu exista în App Store. Aplicația se numește Gratitude Journal și ține minte tot ceea ce vrei să faci tu zilnic, având posibilitatea de a vedea mai târziu, care a fost cea mai bună zi din lună, cea mai bună mâncare, o aplicație ca și un rating sau mai degrabă un jurnal.

4. Claire Boonstra

Claire Boonstra

Layar, este o aplicație bazată pe realitatea augmentată și care din 2009 de la lansare și până astăzi a fost downloadată de 26 milioane de ori.

5. Jean MacDonald

Jean MacDonald

Ea este mai mult cunoscută în comunitatea Mac, decât pe partea de iOS, iar în colaborare cu Smile Software a contribuit la aplicația TextExpander.

6. Cathy Edwards

Cathy Edwards

Ce se întâmplă când dezvolți o aplicație pentru căutare și ai success? Apple îți face o ofertă, iar dacă ești de acord, intrii sub aripa lor. Ea stă în spatele aplicației Chomp. Cum era de așteptat după achiziție Apple a oprit Chomp.

7. Prerna Gupta

Prerna Gupta

Co-fondatoare a aplicației Khush, o companie care dezvolta aplicații inteligente pentru muzică. În 2011, Smule a achizițioinat Khush, iar Prerna devine șef de produs la Smule. Cea mai tare aplicație a lor a fost Ocarina, care avea abilitatea de a folosi microfonul iPhone-ului și de a reda sunete exact ca și la un instrument. Aplicațiile celor de la Smule în acea perioadă au atins 90 de milioane de descărcări.

8. Sophia Teutschler

Sophia Teutschler

Sophia împreună cu John Casasanta au fondat TapTapTap, având în momentul de față un portofoliu destul de mare dar și de success dezvoltând aplicații precum Camera+, The Heist și altele. După câteva neînțelegeri Sophia părăsește TapTapTap și își deschide propria companie sub numele Sophiestication.

NO COMMENTS

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!