ANCOM a anunțat licitația pentru spectrul 5G în România începând din anul 2020, ulterior companiile de telefonie mobilă urmând să facă upgrade-ul pentru viitoarele servicii ce vor fi oferite în banda 5G.

5G în România

În mai multe zvonuri legate de noile terminale iPhone 2018 se spunea că ele vor avea noi cipuri Intel care vor suporta banda 5G, mai ales că în țările cu apă caldă există deja 5G. Pentru Digi Mobil, într-o conferință de presă legată de noua tehnologie se spunea că împreună cu Ericcson vor aduce tehnologia 5G pentru toți clienții lor. Nici ceilalți operatori cum nu stau în loc, iar Orange a testat la Florești tehnologia 5G pe mai multe apartamente și un magazin iar rezultatele au fost minunate. Detalii găsiți aici la nwradu.

Ce înseamnă 5G?

Înseamnă IoT (Internet of Things). Adică cu ajutorul unor aparate gen „routere” acestea pot intercepta semnalul din antenă și îl pot distribui în interiorul apartementului/casei, semnalul putând să ajungă până la 26GHz. Atunci nu vom mai avea probleme de semnal indoor sau outdoor, vitezele de navigare pe internetul mobil vor fi peste cele de 4G/LTE, iar toate informațiile vor ajunge mult mai rapid acolo unde trebuie.

Suntem oare noi pregătiți pentru 5G, când în mare parte nu avem peste tot semnal 3G sau 4G ca să poți avea o convorbire decentă, nerobotizată și fără întreruperi?

Licitația va avea lor în decembrie 2019, deci până atunci Digi Mobil, Orange, Vodafone și Telekom au timp să implementeze antene sau să facă teste.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu