În sfârșit oamenii s-au mai deșteptat și nu mai cumpără toate tipurile de telefoane ieftine, motiv pentru care prognoza celor de la Samsung a dat greș, iar 50 milioane de telefoane Galaxy A stau prin stocuri la retaileri și nu se vând. De ce?

Samsung Galaxy A53

Atunci când scoți pe bandă rulantă telefoane, doar cu mici diferențe de design sau hardware trebuie să te aștepți că la un moment dat estimările tale de vânzări se vor duce în cap. Bine, pe lângă estimări și vânzările. Câte telefoane să mai tot cumpere oamenii? Majoritatea le primesc moca prin operatori că își prelungesc abonamentul sau sunt clienți noi și ca să îi atragă îl primesc la un preț modic. Oricum, ele sunt la vânzare la 1-2000 lei, deci vorbim de telefoane ieftine sau de buget cum se zice prin online-ul românesc.

Au scos atâtea modele, A13, A03, A33, A53, A73 … A69 încât am pierdut numărul și cred că și cei care le cumpără știu doar că e Samsung și are camere și ecran luminos. Targetul de 334 milioane de unități în 2022 cred că este departe de a fi realizat, mai ales că tot ce au produs în ianuarie și februarie au rămas pe stoc și nu se vând, în plus a venit și războiul și criza chipurilor și varicela maimutelor… etc.

Apple vinde iPhone-uri de 3-5 ori mai scumpe decât Galaxy Axx în cantități mult mai mari decât o face Samsung. Conform Counterpoint în aprilie iPhone 13, 13 Pro Max, 13 Pro și 12 au fost top 4 în vânzările la nivel global. Imediat după este și iPhone SE 2022 lansat în martie.

Top 10 telefoane vandute in aprilie 2022 - Apple

Sursă: @UniverseIce / Twitter via appleinsider.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu