Recent Apple a lansat ultimele două versiuni pentru sistemele de operare iOS 11.2.5 și macOS 10.13.3 disponibile pentru iPhone și MacBook, care în prima fază, mai ales cel pentru iOS era o bucurie, după care s-a dovedit un mare fail.

1. iPhone

Marți seara am instalat iOS 11.2.5, imediat după ce a apărut update-ul în Settings→Software Update și m-am bucurat căci bateria pe iOS 11.2.3 se termina rapid, dar terminalul mergea bine. Nu am reușit să îl butonez atunci seara, pentru că David, însă l-am testat miercuri, joi și vineri. Execrabil. iPhone 6-le meu merge ca porcul, are lag, se încarcă sacadat și pe deasupra se scurge bateria ca și apa la robinet.

L-am restartat de 2 ori normal, 1 dată am dat restart foțat folosind Home→Power.

Aplicația Facebook îmi face figuri când văd mai multe videoclipuri și dau să ies sau să mă duc în News Feed. Am Background App Refresh pornit, pentru Wifi + Date mobile, însă doar pentru câteva aplicații. Am zis că de aici e problema și l-am oprit vineri dimineața. Vineri și sâmbătă aceleași simptome, lag și baterie scursă rapid.

2. MacBook

Și acum a doua problemă, MacBook pe macOS High Sierra 10.13.3. Se dovedește că este exact la fel ca și versiunea de iOS, nu știu ce au patchuit din Meltdown și Spectre dar merge oribil. Aici întâmpin două probleme, bateria se scurge rapid iar Safari are probleme cu clipurile pentru Youtube. Când pornesc un clip și dau fullscreen, se blochează, se oprește și sunetul câteva secunde apoi rulează.

Știu că are probleme cu bateria pentru că îl folosesc în aceleași condiții de mult timp și pot să îmi dau seama când văd vreo diferență. Nu mai pot avea același număr de ore de utilizare în timp ce folosesc Safari, Photoshop, Tweetbot.

Bateria la MacBook este în stare foarte bună, acum în ianuarie a făcut 1 an de zile de când utilizez acest MacBook Pro 13″ și îl cunosc foarte bine.

Nu sunt fan site-uri X sau Y, nu utilizez Antena3 sau altele care pot fi “minate de mineri”, așa că procesorul nu este 100% niciodată, decât atunci când export un video din Final Cut Pro sau ScreenFlow. Tot timpul, Safari este cel care consumă resurse.

În Activity Monitor singurul proces care rulează și folosește procesorul sub 10% este cel de sistem WindowServer pe care l-am tot urmărit însă nu are un impact către baterie. Am încercat să îi dau Quit și mi-a dat Log Out 🙂

După ce am intrat în macOS a reapărut.

Sunt cele mai proaste două versiuni lansate ever de Apple pentru utilizatori. Vreau să știu, voi aveți astfel de probleme? Aveți alte probleme?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu