Apple Project Titan este în lucru de ani de zile și reprezintă proiectul Apple pentru o mașină electrică autonomă. Xiaolang Zhang a recunoscut că a furat documente secrete înainte să părăsească compania Apple.

Apple Project Titan - iCar

Ce s-a întâmplat? Zhang a cerut să stea în paternal și a plecat până în China, urmând ca după terminarea concediului să anunțe compania Apple că el nu se mai întoarce. Celor de la Apple li s-a părut ceva suspect astfel că împreună cu FBI au reușit să descopere că Zhang a salvat/copiat mai multe documente secrete de pe serverele Apple, acestea fiind direct legate de proiectul Titan la care se lucrează de câțiva ani buni.

Zhang când a ajuns în China, s-a angajat la XMotors, un startup dedicat mașinilor electrice autonome și a început să pună în practică ce a învățat la Apple. Deși în 2018 când a fost acuzat a zis că e nevinovat, după 4 ani de zile a recunoscut că a scos documente secrete din cadrul companiei Apple, el pledând vinovat ca parte a unui acord pentru o sentință mai blândă. Pedeapsa este de 10 ani de zile de închisoare începând din noiembrie plus o amendă de 250.000 dolari.

Aceași avocați care au câștigat procesul cu Zhang se vor ocupa de cazul unui alt inginer Apple care a făcut același lucru în 2019.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu