Am vrut să văd și eu cum e treaba cu ING și plățile online. Sunt două cursuri valutare la care ING schimbă monezile, unul pentru proști și altul doar în caserii/ATM-uri.

ING Cursuri Valutare Euro/Dolar/Lei

Bun, am înrolat cardul în PayPal iar pentru confirmare s-au reținut 1.5euro care apoi după câteva zile mi-au fost restituiți. ING mi-a luat 7.23 și mi-a dat înapoi 6.75. WTF?! 50 bani pe ce? Atunci am descoperit cursul valutar de șmecheri.

Știind că euro nu are cum să fie 4.49 sau 4.81 că doar ce am plătit rata la BRD, am zis să arunc un ochi și la ei să vedem dacă acesta este cursul valutar. Am făcut multe plăți online în euro/dolari iar cursul a fost unul ok din partea celor de la BRD.

În aceeași dată, 14.11 BRD îmi vindea cu 4.7290 și îmi cumpăra cu 4.5850. Diferența dintre BRD și ING era de aproape 1000 unități.

Ca să înțeleg ce se întâmplă am accesat site-ul ING și am început să caut informații. Ei bine, ING are două cursuri valutare. Exact, ei mănâncă cu 4 mâini și au 2 guri.

Capturile sunt de astăzi, nu am cum să le mai pun pe cele din 14.11, însă vă puteți da seama diferența.

Abia acum am înțeles că dacă cumperi online sau te duci în ungaria sau în Barcelona și dai cu cardul îți iei un curs mic. Dacă faci o plată prin homebank sau te duci la ATM să schimbi euro/mărci/dolari atunci beneficiezi de super-cursul ING. Defapt singura aplicabilitate este să ai cont de euro (adică să plătești 2€/lună adminstrare) și să scoți bani de la ATM-ul ING în LEI, abia atunci ai un curs bun.

BRD te rup la comisioane, ING are un curs de schimb jalnic, Raiffeisen sunt cum sunt, Transilvania te tarifează și când primești bani și când plătești ceva. TOATE astea din cauza sistemului construit în jurul băncilor și nu în jurul CLIENTULUI, dar să ai 2 cursuri valutare, mi se pare de porc!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu