TrafficVoice, aplicația pe care trebuie să o ai când pleci la drum!

by on Jul 12, 2013, 21:10
0 2204

Astăzi vă prezint o aplicație care vine în ajutorul șoferilor, a celor care merg mult cu mașina pe autostrăzi, pe drumuri naționale sau județene. În momentul de față aplicația este în curs de dezvoltare, funționează momentan doar pe Autostrada A1 și A2 (Pitești-București-Constanța). Ce face? Simplu, te scapă de cabluri, loc în mașină cât și de antenă.

După cum știți majoritatea celor care conduc tiruri folosesc stațiile radio pentru a vorbi între ei, dar și pentru a scăpa de radare – controale. Rolul acestei aplicații este să preia LIVE discuțiile soferiilor pe raza respectivă și să le transmită pe dispozitivele noastre.

Prin intermediul TrafficVoice poti obtine informatii in timp real (de la statiile radioCB folosite de soferi) cu locatiile blocajelor, accidentelor, puncte de interes si multe alte obstacole ce va pot strica o calatorie cu masina pe autostrazile A1 si A2.

Cele doua puncte de receptie ce deservesc aplicatia si site-ul TrafficVoice acopera primii 30 de km din autostrazile A1 si A2 retransmitand informatiile la cea mai buna calitate audio.

Traficul auto intens din cele doua puncte de receptie asigura un ”feedback radio” aproape constant din partea soferilor. Astfel intr-o perioada minima de receptie prin TrafficVoice poti afla informatiile necesare continuarii drumului in siguranta.

Pentru ca informatia este transmisa direct de catre soferi, pot exista perioade in care nu se transmite absolut nimic, acesti timpi morti pot insemna 2-3 minute asa ca nu inchideti aplicatia!!!

Pro:

  • aplicația este gratuită.
  • asigură o rază de acoperire dublă față de o antenă.
  • nu implică instalarea de echipamente pe/în mașină.
  • dacă vom aveam în toate zonele disponibile stream live, ar fi cea mai folosită aplicație.

Contra:

  • acoperirea (doar A1 și A2, dar sunt convins că dezvoltatorul lucrează la o soluție).
  • nu poți adăuga răspunsul/întrebarea ta, adică nu poți interacționa cu utilizatorii de stații.

[app url=”https://itunes.apple.com/ro/app/trafficvoice/id668426779?mt=8″]

Ca să vedeți cum funcționează

sau găsiți live stream-ul pe www.trafficvoice.ro

Mă distrează pentru că în App Store, la secțiunea poze a urcat imaginile făcute pe un telefon cu Android, aici rușinică Alexandru Dragomir 🙂

Screen Shot 2013-07-12 at 20.55.54

 

PS: ascult stream-ul de la București – Pitești și m-am spart de râs de 20 minute. Din punctul meu de vedere, dacă aplicația va ajunge pe toate meleagurile țărișoarei noastre ca și acoperire, sunt extrem de sigur ca orice român care folosește o mașină, un smartphone și o conexiune la internet, va fi indispensabil de ea, cel puțin eu unul sunt de ACUM!

Felicitări pentru inițiativă, Alexandru Dragomir!


Dacă ți-a plăcut acest articol și crezi că această aplicație ar fi utilă și prietenilor tăi, nu uita să folosești butoanele de twitter, facebook, google sau email de mai jos.

NO COMMENTS

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!