În 2019 am cumpărat primul monitor Dell S2719DC de 27 inch pentru biroul de acasă. Anul trecut după un an de Work from Home am decis să mai achiziționez încă un monitor la fel. Aveam nevoie de un suport cu două brațe motiv pentru care am ajuns la acest suport de birou A+ SML124.

Am schimbat și biroul SKARSTA de la IKEA reglabil pe înălțime manual și am trecut de la 140×60 la 160×80 având astfel posibilitatea să pun două monitoare de 27 inch lipite unul de celălalt. Monitoarele vin din fabrică cu un sistem propriu de prindere și cu picioare de aluminiu fixe, monitoarele nefiind reglabile pe înălțime.

Suport birou A+ SML124

Urma ca al doilea monitor Dell S2719DC să ajungă cam în 3 săptămâni de la comandă fiind adus din Europa pe comandă, am început să caut un suport de birou care să susțină două monitoare de 27 inch, să nu fie pe gaz și să aibă brațe fixe. Nu a fost greu mai ales că pe net avem zeci de variante și nici una nu mă atrăgea până când am dat de A+ SML124.

Suport birou A+ SML124 cu doua brate pentru monitoare Dell S2719DC

Ce mi-a plăcut la acest suport de birou? Faptul că poate susține două monitoare în mod landscape cât și portrait datorită celor două brațe care se pot fi ajustate în funcție de nevoia fiecăruia. În detaliile suportului de birou acesta poate susține monitoare cu o diagonală cuprinsă între 13 – 32 inch, iar greutate pe un singur braț ar fi de 7.5kg, deci undeva la 15kg pentru ambele monitoare. În cazul meu, un monitor Dell cântărește 5.16kg iar greutatea totală este de 10.32kg.

Prinderile se fac cu ajutorul unor șuruburi de reglaj atât pentru înălțimea monitoarelor, a brațelor cât și a modulului VESA care poate fi rotit și înclinat în orice parte. Este foarte ușor de montat, iar prinderea de masă se poate face pe un blat subțire sau pe un blat foarte gros.

Modulul VESA al suportului are 3 dimensiuni: 75mm, 100mm și 114mm. Cea mai folosită dimensiune este cea de 100×100, dar există și excepții. Înălțimea piciorului este de 44 cm, iar brațele pot fi montate mai sus mai jos în funcție de preferințe.

Există și 6 cleme cu ajutorul cărora vom putea aranja cablurile prin spatele celor două monitoare, apoi vom coborî cu ele în jos pe piciorul suportului fără ca acestea să fie vizibile

→ poate fi cumpărat de aici: Suport Birou 2 monitoare A+ SML124

Adaptor VESA HumanCentric

După cum vă spuneam, monitoarele mele vin cu picioare fără suport vesa așa că a fost nevoie să caut un adaptor VESA, iar singurii care fac astfel de adaptoare pentru monitoarele Dell sunt cei de la HumanCentric.

Din păcate produsele lor nu sunt disponibile în Europa, așa că a fost nevoie să le comand din America, ambele + transport + taxe m-au ajuns undeva la 92 euro. Adaptorul VESA HumanCentric este făcut special pentru monitoarele Dell S2419HM, S2719DM și S2719DC și nu se potrivește la S2319H, S2419H și S2719H.

În cutie pe lângă adaptorul VESA HumanCentric găsim un mesaj de mulțumire împreună cu cele 4 șuruburi pentru prinderea adaptorului pe suportul VESA al brațelor. Adaptoarele sunt grele și au protecții de gumă pe margini pentru a nu zgâria spatele monitorului. Montajul este destul de simplu, se dă jos piciorul monitorului, se fixează adaptoarele și se strâng cele două șuruburi, apoi sunt gata de montat pe suportul de birou. Neaparat să verificați că ați strâns brațele bine, iar piciorul suportului este prins bine de blatul biroului ca să nu riscați să vă spargeți monitoarele.

→ pot fi cumpărate de aici: HumanCentric VESA Mount Adapter

Suport birou pentru 2x monitoare A+ SML124

Inovativ, practic și ușor de montat, suportul de birou pentru 2 monitoare îți permite să eliberezi spațiul de pe biroul tău, să scapi de cabluri și să îți desfășori activitatea în cel mai ușor mod posibil.
10

Dacă ești în căutarea unui suport de birou pentru două monitoare care vor fi folosite în mod landscape sau portrait, trebuie să alegi acest tip de suport de birou. De ce? Pentru că este configurabil pe înălțime, suportă o varietate de dimensiuni pentru monitoare, este ușor de instalat, spațiul economisit va putea fi folosit în alte scopuri și orice birou va arăta bine atunci când este curat și aranjat.

Costă doar 149 lei și poate fi cumpărat de aici.

Pro
  • Se montează ușor
  • Susține până la 7.5kg / braț
  • Ajustabil pe înălțime, lățime și înclinare
  • Brațe lungi pentru utilizare în mod lanscape sau portrait
  • Placă detașabilă VESA + 3 dimensiuni 75x75, 100x100 și 114x114
  • Management al cablurilor
Contra
  • Nimic de reproșat până acum

Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu