Oferta săptămânii

După ce mi-am cumpărat un Xiaomi Mi Hub Gateway versiune 3 cu Wifi și ZigBee, m-am hotărât să cumpăr și un întrerupător inteligent Aqara. Defapt, am cumpărat două, unul cu un singur switch altul cu două switchuri. Din păcate acest Mi Hub de la Xiaomi nu funcționa în 2020 și în Europa. Putea fi activat și utilizat cu toate produsele compatibile doar pe Mainland China.

Am făcut cerere pe forum, am discutat cu cei de la Support și le-am explicat că așa cum restul produselor inteligente pot fi adăugate pe serverul din Europa, de ce nu pot face integrarea pentru Mi Hub v3? Nu am mai stat pe gânduri, am desfăcut și instalat întrerupătorul cu un singur switch pentru hol, iar cel cu două switchuri pentru living nu l-am desfăcut, este încă în cutie. Chiar dacă nu îl pot conecta în aplicație, măcar îl folosesc fizic să văd cum se descurcă în timp și poate cei de la Xiaomi vor face o minune cu serverul din Europa.

Cu multe idei în cap pentru o casă inteligentă și controlabilă din telefon cu ajutorul senzorilor, becurilor, întrerupătoarelor, prizelor sau a altor gadgeturi am vrut să investesc dar m-am oprit când am văzut că nu funcționează toate nefiind compatibile cu Mi Hub.

Anul acesta au făcut două mari modificări:

 1. Au introdus 6 produse ZigBee
 2. Au corectat eroarea de afișare a orei care până acum era cu 6 ore înainte, chiar dacă era corect setată pe Europe/Bucharest

Le-a luat 2 ani celor de la Xiaomi să aducă Mi Hub în Europa la pachet cu câțiva senzori, cine știe cât timp le va lua să adauge cele mai folosite produse smart.

Mi Hub Gateway - senzori

Și acum să revenim la întrerupător. Produsul vine ambalat într-o mică cutie, iar la interior găsim întrerupătorul, un manual de utilizare și configurare al aplicației cu un Hub și două șuruburi. În cazul meu, cele două șuruburi nu au putut fi folosite pentru că vechea doză am modificat-o ca să poată intra întrerupătorul.

După ce ați oprit siguranța puteți lega cele două fire de curent, fixați carcasa și o prindeți în holșuruburi. Să vă asigurați înainte să puneți capacul că funcționează dacă apăsați manual pe întrerupător (switcul din mijloc).

Pentru a intra în modul de imperechere cu Mi Hub, trebuie să țineți 5 secunde apăsat întrerupătorul iar o lumină roșie va licări în partea de jos. Când este activat se va aprinde o lumină albastră care indică faptul că întrerupătorul poate fi adăugat în aplicația Mi Home. Momentan pentru serverul de Europa varianta cumpărată de mine nu apare în lista produselor compatibile, este posibil ca în acești doi ani de zile să fi apărut alte întrerupătoare care să funcționeze și la noi.

întrerupător simplu Aqara fără nul – 175 lei

întrerupător dublu Aqara fără nul – 196 lei

Pentru a putea folosi orice întrerupător Aqara trebuie să folosiți aplicația dedicată Aqara Home sau Mi Home. Automat trebuie să aveți și un HUB sau Gateway compatibil. Puteți alege între Xiaomi Mi HUB sau Aqara HUB M1S.

Ca și o concluzie de final, m-am gândit totuși că este posibil ca acest Mi Hub Gateway v3 să nu fie compatibil, iar cel de la Aqara să funcționeze fără probleme. Sunt curios dacă sunt printre voi utilizatori de Mi Hub sau Aqara Hub să îmi lase un comentariu dacă au întrerupătoare și funcționează prin aplicațiile lor.

Aqara Wall Switch

Aqara Wall Switch (No Neutral)

Aqara oferă diverse întrerupătoare, senzori și gadgeturi smart pentru casa ta, iar pentru a le putea folosi trebuie să îți faci un cont în aplicația lor dedicată sau poți folosi Mi Home. Acestea sunt compatibile între ele, iar mai nou acestea pot fi integrate în HomeKit sau direct în aplicația Home dacă folosești un iPhone/iPad/MacBook.
7.5

Per ansamblu acest întrerupător își face treaba foarte bine și este o soluție de luat în calcul pentru cei care vor să își controleze gadgeturile de prin casă direct din iPhone/Android. I-am dat 7.5 notă pentru că experiența avută până acum a fost una foarte bună, dar din păcate modul de suport și compatibilitate cu regiunea din Europa lasă de dorit (adică e inexistent). Repet, nu știu ce alte versiuni sau ce noutăți au apărut, dar produsul cumpărat de mine nu funcționează momentan. Mai aștept. Dacă lucrurile se îndreaptă, iar întrerupătoarele or să apară pentru Europa atunci voi actualiza acest review.

Pro
 • Ambalat corespunzător
 • Manual de utilizare destul de simplu
 • Instalare rapidă
 • Configurare ușoară
 • Compatibilitate ZigBee
Contra
 • Nu funcționează pe serverul din Europa
 • Ai nevoie de un HUB dedicat Aqara M1S sau Mi Hub Gateway
 • Nu poate fi adăugat direct în aplicația Home folosind HomePod mini ca și gateway

Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Folosesc 4 intrerupatoare duble Aqara H1 EU, unul wireless si unul simplu pe post de sonerie. Toate merg impecabil, nu dau erori, nu se deconecteaza. Ca si hub am doua camere G2H si un M1S. Cel mai ieftin hub Aqara (E1) costa 140 lei. Posibilitatile de automatizare sunt nenumarate, mai ales daca se adauga si senzori, prize, Aqara cube, etc. Integrare impecabila cu Apple Homekit si Google home (care mai nou au introdus in rutine si accesoriile inteligente). De-abia astept sa apara si in Romania noua sonerie inteligenta Aqara

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu