Google Search Cache joacă un rol esențial în accelerarea timpului de încărcare a paginilor web și îmbunătățirea experienței utilizatorului. Cu toate acestea, pot exista situații specifice în care renunțarea la cache poate fi benefică pentru website-ul tău.

Google Search renunță la funcția cache pentru websiteuri

Acest articol analizează în detaliu motivele pentru care ai putea renunța la cache-ul Google Search, strategiile de implementare și impactul potențial asupra SEO-ului website-ului tău.

Motive pentru Renunțarea la Cache:

 • Conținut dinamic: Dacă website-ul tău afișează conținut dinamic care se actualizează frecvent, cache-ul poate stoca versiuni depășite, oferind utilizatorilor informații inexacte. Renunțarea la cache va asigura afișarea permanentă a celei mai recente versiuni a conținutului.
 • Teste și optimizări: În timpul testelor A/B sau a optimizărilor SEO, renunțarea la cache permite vizualizarea imediată a modificărilor aduse website-ului, eliminând necesitatea așteptării expirării cache-ului.
 • Depanare: Cache-ul poate masca uneori probleme tehnice cu website-ul. Renunțarea la cache poate facilita identificarea și remedierea problemelor care afectează afișarea corectă a paginilor.

Strategii de Implementare:

Există mai multe metode pentru a renunța la cache-ul Google Search:

 • Meta Tag: Adaugă meta tag-ul no-cache în antetul paginilor web care nu trebuie memorate în cache.
 • HTTP Header: Setează antetul HTTP Cache-Control cu valoarea no-cache pentru a instrui browserul să nu stocheze pagina.
 • Parametri URL: Adaugă un parametru URL specific, cum ar fi ?nocache=1, la adresa URL a paginii web pentru a o exclude din cache.
 • Google Search Console: Folosește instrumentul Fetch as Google din Google Search Console pentru a solicita Google să ignore cache-ul și să crawleze pagina din nou.

Impactul asupra SEO:

Renunțarea la cache-ul Google Search poate avea un impact pozitiv sau negativ asupra SEO-ului website-ului tău, în funcție de modul de implementare:

 • Impact Pozitiv: Asigură afișarea permanentă a conținutului actualizat, îmbunătățind experiența utilizatorului și potențial creșterea ratelor de conversie.
 • Impact Negativ: Creșterea frecvenței de crawling poate pune presiune suplimentară pe serverul website-ului tău și poate afecta negativ viteza de încărcare a paginilor.
  Concluzie:

Renunțarea la cache-ul Google Search poate fi o strategie benefică în anumite situații. Este important să analizezi cu atenție motivele pentru care dorești să renunți la cache și să alegi metoda de implementare potrivită pentru website-ul tău. Monitorizează cu atenție performanța website-ului după renunțarea la cache pentru a evalua impactul asupra SEO și a lua măsurile necesare.

Sursă: theverge.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu