Fairphone 5 este un telefon mobil care a fost lansat pe sfârșitul lunii august. Fairphone este o companie care se concentrează pe producția de telefoane mobile sustenabile și accesibile.

Fairphone 5 componente

Fairphone 5 este construit din materiale reciclate și durabile, cum ar fi aluminiu reciclat, plastic reciclat și sticlă reciclată. Acesta vine asamblat în 11 module interschimbabile care pot fi înlocuite de către utilizatori în doar câțiva pași simplii. Piesele pot fi comandate de pe site-ul shop.fairphone.com

Este un telefon mid-range care oferă o serie de caracteristici competitive. Are un ecran AMOLED de 6,46 inci POLED cu o rezoluție de 2770 x 1224 pixeli, refresh rate de 90Hz, un procesor Qualcomm Snapdragon QCM6490, 8 GB de RAM și 256 GB de stocare. Telefonul are 3 camere de 50 MP, una frontală de selfie, camera principală de pe spate (Sony IMX800) + camera ultra-wide (Sony IMX858).

Vine cu slot pentru card microSD cu stocare de până la 2TB, Wifi 6, Bluetooth 5.2 și 5G. Bateria este interschimbabilă și are o capacitate de 4200mAh și suportă încărcarea la 30W. Certificare IP55 cu rezistentă de până la 5m la jeturile de apă.

Telefonul este compus din piese care prietenoase cu mediul în proporție de până 70%. Vine în 3 culori: Sky Blue, Gray și Transparent.

Fairphone 5 este primul telefon modular care poate fi reparat de utilizatori

Specificații Fairphone 5:

 • Construit din materiale reciclate și durabile
 • Ecran AMOLED de 6,46 inci cu o rezoluție de 2770 x 1224 pixeli, 90Hz
 • Procesor Qualcomm Snapdragon QCM6490
 • 8 GB de RAM, 256 GB de stocare
 • Cameră principală de 50 MP, ultrawide de 50 MP, frontală de 50 MP
 • slot microSD (max 2TB), Wifi 6, Bluetooth 5.2, 5G
 • 4200mAh cu încărcare la 30W
 • Android 13

Fairphone 5 vine preinstalat cu Android 13 și poate fi modificat de către utilizatori după bunul plac, se poate face root de către utilizatori și se poate instala orice sistem de operare.

Punctele forte ale acestui telefon sunt: 5 ani garanție, 8 ani suport software și componente interschimbabile de către utilizator. S-a stricat bateria? Îți cumperi alta și o înlocuiești singur. S-a stricat modulul camerelor? Cumperi altul și îl înlocuiești singur.

FairPhone 5 costă 699 euro și poate fi pre-comandat de pe site-ul oficial aici cu livrare începând din 14 septembrie.

Sursă: wccftech.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Curând toți producătorii vor adopta acesta tehnică de realizare a telefoanelor… cică așa sunt directivele de la UE.
  Am înțeles că momentan vor obliga producătorii să realizeze telefoanele astfel încât să le putem schimba bateriile fara sa ne mai ducem la service.

  • Da, asta se vrea ca fiecare producător să producă telefoane care pot fi reparate foarte ușor de utilizatori din acest motiv majoritatea companiilor încearcă să își creeze documentații, să aibă sculele necesare și să vină cu propriul program de reparații.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu