O noutate printre multe altele dezvăluite de Apple în acest pdf este Contact Photo & Poster, cu ajutorul căreia putem seta ce imagine dorim să apară pe telefonul prietenilor atunci când îi sunați sau împărtășiți datele voastre de contact prin NameDrop.

Cum setăm în iOS 17 Contact Photo & Poster pentru NameDrop și apeluri

Pentru a îți putea modifica poza, numele și fontul cum vrei să îți apară în Contact Photo & Poster, trebuie să mergi în Contacte – My Card – Edit. Urmați toți pașii de aici și sunteți gata.

Poza ta mică va apărea la persoana pe care o suni, iar posterul va apărea în contactele lui cu toate informațiile setate de către tine.

Preview Poster & Card

Sincronizarea se poate face doar pentru contactele salvate în telefon automat sau manual depinde cum ai setat tu în ultimul meniu.

Sincronizare poza si card

O să fie nebunie cu toate aceste modificări, mai ales că până acum nu se putea seta nici o poză. Exista un workaround manual, dar era mai complicat. Toată lumea o să își schimbe poza, o să își adauge un Memoji sau pur și simplu vor lăsa inițialele. De acum o să fie mai simplu și mai ușor să faci rost de numărul de telefon și numele cuiva doar apropiind cele două telefoane „cap-în-cap”.

Atunci când apelăm pe cineva și avem setată poza de profil și posterul ele vor fi afișate pe ecran. Dacă nu sunt preluate automat, vei primi o notificare că persoana respectivă dorește să își împărtășească datele precum numele, poza și posterul cu tine.

Dacă nu ai setat nimic, un ecran gri și un poster gri îți vor fi afișate atunci când suni sau ești sunat de acel număr ca în poza de mai jos.

Mod apelare foto si card

După cum se poate vedea butoanele au fost aduse toate în partea de jos a ecranului lăsând loc să se vadă poza mai bine. Ce este trist e că poza mică ce o setezi tu ca și poză de profil va fi mărită pe tot ecranul și arată nașpa. Nu știu cum au gândit-o cei de la Apple, dar e cu virgulă.

NameDrop funcționează prin funcția AirDrop creată de Apple, iar această funcție poate fi activată/dezactivată din meniul: Settings → General → AirDrop → Start Sharing by Bringing Devices Togheter → On/Off.

Ce părere aveți despre NameDrop? Vă place?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • După ce că mi-am pus la contacte poză să îl recunosc din prima cine mă sună, vine noul big update și strică tot: apare un frumos fundal gri.
    Nice done, zici ca toate update-urile astea din ultima vreme sunt făcute pentru puști de 10 ani. Nimic util, probabil autocorect în limba română.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu