Știrea zilei vine din partea companiei Audi Sport care a anunțat că începând cu anul 2026 vor intra în Formula 1 cu primul lor motor produs în fabriciile din Neuburg.

Nu au menționat ce echipă va beneficia de tehnologiile Audi în sezonul 2026 – 2027, mai avem destul timp să aflăm până atunci. Nu va exista momentan o echipă Audi, dar cine știe ce ne rezervă viitorul.

Audi Formula 1 2026 - Concept 1

În cadrul unei conferințe de presă din marele premiu de Formula 1 din Belgia pe circuitul Spa-Francorchamps, Markus Duesmann a făcut acest anunț. Acesta a declarat:

Competițiile sportive cu mașini sunt parte din DNA-ul Audi. Formula 1 reprezintă o mare provocare pentru noi, pentru brandul Audi cât și pentru laboratoarele de dezvoltare a noilor tehnologii care îmbină performanța și competiția în inovație și tehnologie. Datorită noilor reguli FIA ce se vor introduce din 2016, vom putea veni cu un motor hybrid capabil să depășească competiția și să atingă obiectivele de sustenabilitate.

 

– Markus Duesmann, Chariman of the Board of Management of AUDI AG

Începând cu anul 2026 regulile impuse de FIA pentru Formula 1 se vor schimba, astfel toate echipele trebuie să vină cu un motor hybrid electric în combinație cu un motor pe combustie. Motorul electric Audi va fi la fel de puternic ca cel pe combustie capabil să scoată 400kW (544hp), iar motoarele turbo extrem de eficente de 1.6 litri funcționează cu combustibil durabil avansat.

Sursă: audi-mediacenter.com / Foto: @audisport


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu