De când am citit știrea lui Teodorovici că românii pot să își retragă banii din Pilonul II m-am bucurat enorm de tare. Abia aștept anul viitor ca să îi pot retrage.

împotriva ing
Photo by Fabian Blank on Unsplash

Ce pensie nenică, la cum merg lucrurile cred că o să avem doar bani de țigări că de restul ne apucăm de furat că e mai convenabil sau direct ne înscriem în PSD.

Radu spune că cei care îi vor retrage nu vor mai avea bani de pensie. Really?

Treaba asta ar putea părea avantajoasă pentru anumiți oameni. Sunt sigur că mulți se gândesc că ar putea scoate acum niște mii de lei din fondurile de pensie și să-și plătească cu ei vreo rată la bancă sau un concediu mișto. Poți face asta, dar renunți pe vecie la pensia privată obligatorie.

Adică cei 20.000 lei sunt suficienți să stau în pensie? Dacă calculăm 2000 lei / lună timp de 10 luni pot trăi, după pot să mor liniștit. Sunt alții care au cotizat și au doar jumatate din această sumă, iar alții care au mai mult, totul în funcție de salariul încasat.

Așa că, mai bine îi scot acum, mă bucur de ei, iar pentru pensie îmi fac una facultativă care înainte să ieși la pensie dă faliment sau dispare cu tot cu bani.

Happy Spending, guys!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Știu că te bucuri, dar nu e bine deloc! Dacă “doar” jumătate din cei care au cotizat decid să își lichideze conturile, se vor întâmpla cel puțin două lucruri:
    1. Vor crește dobânzile, pentru că va crește și necesarul de lichiditate din piață. Sumele alea sunt investite, nu așteaptă într-un seif sa fie ridicate
    2. Implicit, inflația va sari in aer. Te vei bucura de niste bani, dar ulterior vei plati mult mai mult prin preturile și ratele mărite

    Eu sper sa nu se întâmple asta, că va fi jale de toți

  • @catalin-tanase oricum vei plati mai mult (deja platesti) de ce sa nu am niste bani in plus? Adica banii mei? De ce sa ii pierd gratuit dupa.

    Stai linistit, fac eu rost de bani de pensie, mai am vreo 30 de ani de munca.

  • Nu, nu ai înțeles. Miza nu este suma aia de la pensie. Da, deja plătesc mai mult, dar nu se compara cu efectul pe care îl va avea decizia asta asupra dobânzilor și a inflației

  • Si eu as dori sa stiu ce trebuie sa faci pentru a putea reveni cu întreaga contribuție la fondul public de pensii . Am asteptat de ani buni această lege, caci ori cât am încercat sa repar greseala pe care am facut-o inscriindu- ma la un fond de pensii privat ( pilon II), nu mi- a reusit. Dar cum se spune :”mai bine mai tarziu decat niciodată ” e bine si acum ( as mai avea vreo 12 ani pana la pensie). Nu – mi fac iluzii ca voi primi cine stie ce pensie de la stat, dar nici nu- mi pot imagina ca as trai decent cu cei 10 000 lei care s- au adunat in cei 12 ani de contribuție la ” salvatorul” pilon II!
    Urmăresc comentariile care se fac in media sau aici pe net via a vis de acest subiect si tare ma mai minunez: cum pot fi unii atat de creduli încât sa – si imagineze ca fondurile astea de pensii private” ard ” de grija noastra! Ei au venit sa faca bani pe seama noastră si cred ca plătesc bani grei acum ca si in urma cu 10/12 ani ( cand a inceput nebunia asta cu pilonul Ii de pensii) pentru a- si face propaganda asta deșănțată! Asa m- au convins si pe mine ( ca si pe mulți alți fraieri ca mine!) să ader voluntar la un fond de pensii privat si- n felul acesta sa mi se diminueze si contribuția la fondul public de pensie, in funcție de care se calculează pana împlinirea vârstei, cuantumul pensiei( care va fi evident mai mic!).

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu